Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency handelsplatform dat toegang biedt tot meer dan 200 verschillende cryptocurrencies.

Aanbod op Bitvavo

Op dit moment heeft Bitvavo een assortiment van meer dan 200 verschillende cryptocurrencies beschikbaar. Het is zeer waarschijnlijk dat ze hun aanbod binnenkort verder zullen uitbreiden.

Een van de voornaamste voordelen van deze makelaar is dat je toegang hebt tot één centrale hub waar je gemakkelijk cryptocurrency kunt aanschaffen en verkopen. Met hun uitgebreide scala aan opties is de kans ook aanzienlijk groot dat de specifieke cryptovaluta die je zoekt beschikbaar is op Bitvavo.

Meer verdienen doormiddel van staking

Door middel van staking kun je je cryptocurrency actief laten werken voor jou, waarbij je wekelijks beloningen ontvangt simpelweg door je digitale valuta vast te houden.

Om te starten met het genereren van inkomsten, dien je eerst geld in je Bitvavo-account te hebben. Vervolgens kun je kiezen welke cryptocurrency je wilt staken, waarbij sommige munten een hoger rendement bieden dan andere. Nadat je je keuze hebt gemaakt, koop je de betreffende cryptomunt en activeer je staking vanuit je account.

Crypto kopen en verkopen op Bitvavo

Crypto kopen op Bitvavo is een moeiteloos proces. Hier is een eenvoudige gids:

 1. Registreren en verifiëren: Begin met het aanmaken van een account op Bitvavo en voltooi het verificatieproces om je identiteit te bevestigen.
 2. Stort geld: Nadat je account is geverifieerd, stort je EURO's in je Bitvavo-wallet. Dit kan via iDeal of een bankoverschrijving.
 3. Kies je cryptocurrency: Ga naar de handelspagina en selecteer de cryptocurrency die je wilt kopen. Bitvavo biedt een breed scala aan digitale activa.
 4. Koop crypto: Klik op de "Kopen" knop naast de gewenste cryptocurrency. Voer het bedrag in dat je wilt kopen en bevestig je aankoop.
 5. Beheer je portfolio: De aangekochte cryptocurrencies worden automatisch toegevoegd aan je Bitvavo-wallet. Je kunt ze daar bewaren of naar een externe wallet overmaken voor extra beveiliging.
 6. Volg je investering: Je kunt eenvoudig je cryptoportfolio volgen en beheren op Bitvavo. Het platform biedt handige tools om je investeringen te volgen en te beheren.

Bitvavo staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en lage kosten, waardoor het kopen van cryptocurrencies toegankelijk is voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

Trading fees op Bitvavo

Op Bitvavo bedragen de handelskosten maximaal 0,25%. Het goede nieuws is dat deze kosten afnemen naarmate je meer handelt. Daarnaast is het vermeldenswaardig dat er geen kosten zijn verbonden aan het storten en opnemen van fondsen via iDeal. Dit maakt Bitvavo een kosteneffectieve keuze voor crypto-handelaren.

Volume (30d) Maker Fee Rate Taker Fee Rate
€0 + 0,15% 0,25%
€100,000 + 0,10% 0,20%
€250,000 + 0,08% 0,16%


Vind de hele tabel over de trading fees terug op de website van Bitvavo.

Maker fees en taker fees zijn kosten die in rekening worden gebracht bij het handelen op een cryptocurrency-uitwisseling.

 • Maker fee: Dit wordt betaald wanneer je een nieuwe order plaatst die niet direct wordt uitgevoerd, maar in de orderboeken wordt geplaatst. Makers voegen liquiditeit toe aan de markt, en daarom krijgen ze vaak een lagere vergoeding omdat ze helpen bij het stabiliseren van de prijzen.
 • Taker fee: Dit wordt betaald wanneer je een bestaande order uit de orderboeken haalt door deze direct te kopen of verkopen. Takers nemen liquiditeit uit de markt en betalen meestal een hogere vergoeding omdat ze profiteren van bestaande orders.

Periodieke aankopen op Bitvavo (DCA)

Met de Periodieke Aankoopfunctie van Bitvavo wordt het eenvoudig om automatisch cryptocurrencies aan te schaffen vanuit je EURO-saldo, zonder de constante druk om de markt op de voet te volgen. Deze handige functie geeft je de vrijheid om op een door jou gekozen dag automatisch Bitcoin of andere digitale valuta te kopen, waarbij het aankoopbedrag wordt bepaald op basis van de actuele marktprijs.

Vergelijkbaar met Dollar-Cost Averaging (DCA) voert Bitvavo de aankoop uit op willekeurige tijdstippen om marktmanipulatie te vermijden. Als je echter de voorkeur geeft aan het zelf bepalen van het moment, heb je altijd de mogelijkheid om handmatig transacties uit te voeren. Dit zorgt voor ultieme flexibiliteit, want je kunt DCA op elk gewenst moment inschakelen of uitschakelen, geheel naar jouw wensen!

Veel gestelde vragen over Bitvavo

Lees hier de algemeen gestelde vragen over Bitvavo.

Bitvavo is het vooraanstaande Nederlandse cryptocurrency handelsplatform waarop je kunt handelen in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies.

 • Minder kosten voor transacties dan andere Nederlandse crypto exchanges.
 • Koop direct Bitcoin en andere cryptocurrencies met iDeal.
 • Geniet van een accountgarantie tot €100.000.
 • Een gebruiksvriendelijk ontwerp.
 • Een handige app die het kopen en verkopen van cryptocurrencies niet moeilijker maakt dan nodig.

Bitvavo opereert volgens strikte Nederlandse wetgeving en neemt zelf actieve maatregelen om de app en het platform veilig te houden, zoals het instellen van 2-factor verificatie voor het inloggen. Niettemin adviseren wij om grote bedragen nooit op het platform te bewaren. Indien je dit wel wenst, raden wij aan om een Ledger te gebruiken voor maximale veiligheid.

Bitvavo is een uitmuntend platform dat buitengewoon gebruiksvriendelijk is. Met zijn Nederlandse ontwerp en voordelige handelskosten is dit platform ten zeerste aanbevolen. Het is het meest populaire crypto handelsplatform in Nederland.

Een goed Nederlands alternatief voor Bitvavo is Finst, een ander internationaal alternatief is ByBit wat sinds kort samenwerkt met het Nederlandse Satos.

In tegenstelling tot ByBit, biedt Bitvavo geen cryptocard aan.

Hoe start ik met Bitvavo?

Image
Stap 1

Account aanmaken op Bitvavo

Om te beginnen maak je eerst een account, vul hier je emailadres, naam & wachtwoord in.

Registreren op Bitvavo
Image
Stap 2

Persoonsgegevens invullen

Bitvavo vraagt hun klanten om een KYC process te doorlopen, je identiteit wordt hierbij gecontroleerd.

Image
Stap 3

Starten met handelen

Zodra je account is goedgekeurd door Bitvavo kan je starten met het verhandelen van cryptocurrencies.