Bybit

Bybit is een cryptocurrency exchange die specifiek ontworpen is voor daytraders en professionele handelaars.

Aanbod op Bybit

Bybit heeft op dit moment het meest uitgebreide aanbod van cryptovaluta's in Nederland, met meer dan 800 verschillende opties beschikbaar.

Het platform biedt een diverse reeks handelsparen aan, waaronder BTC/USD en ETH/USD, en ondersteunt tevens de handel in stablecoins zoals USDT. Bybit onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijke interface, waarin diverse ingebouwde handelshulpmiddelen zoals stop-loss orders en take-profit orders zijn opgenomen, om handelaren te assisteren bij het beheren van hun risico's.

Liquiditeit

Een van de voornaamste voordelen van Bybit is de aanzienlijke liquiditeit op het platform, wat impliceert dat er voldoende kopers en verkopers beschikbaar zijn om aanzienlijke volumes te verhandelen zonder aanzienlijke prijsschommelingen te veroorzaken. Hierdoor is Bybit geschikt voor zowel individuele handelaren als institutionele beleggers.

Is het gebruik van Bybit toegestaan in Nederland?

Ja, het is wettelijk toegestaan om Bybit te gebruiken in Nederland. Bybit heeft namelijk een samenwerkingsovereenkomst met SATOS, een geregistreerde cryptovalutadienstverlener in Nederland. Bybit faciliteert de handel in cryptocurrencies, terwijl SATOS bewaar- en opname services voor euro's aanbiedt aan Nederlandse gebruikers van het platform. Hierdoor kun je als gebruiker van het platform gemakkelijk euro's storten en opnemen.
 

Crypto kopen en verkopen op Bybit

Crypto aanschaffen op Bybit is eenvoudig te doen. Dit proces begint met een klik op "Buy Crypto" in de linkerbovenhoek. Om aan de slag te gaan, dien je eerst euro's over te maken naar het platform, wat mogelijk is dankzij de samenwerking het Nederlandse SATOS.

Nadat je euro's naar Bybit hebt overgemaakt, kun je cryptocurrencies verwerven. Er zijn twee opties: het One-Click Buy-mechanisme of spot trading. Hoewel One-Click Buy de meest moeiteloze keuze is, brengt dit wel hogere transactiekosten met zich mee. Een voordeligere methode is om euro's om te zetten naar USDT via spot trading, waarna je met USDT andere cryptocurrencies kunt kopen. Vervolgens kun je de USDT gemakkelijk overboeken naar het derivatives portal of het earn portal om extra inkomsten te genereren.Trading fees op Bybit

Bybit brengt, net als alle andere crypto-uitwisselingen, transactiekosten in rekening voor het verhandelen van cryptocurrency. In de volgende paragraaf zullen we dieper ingaan op deze handelskosten. Bybit onderscheidt twee hoofdvormen van handel: spot trading en het verhandelen van derivaten (Futures).

  Maker Fee Rate Taker Fee Rate
Spot Trading 0,1% 0,1%
Perpetual & Futures Contracts Trading 0,02% 0,055%
USDC Options Trading 0,02% 0,02%


Maker fees en taker fees zijn kosten die in rekening worden gebracht bij het handelen op een cryptocurrency-uitwisseling.

  • Maker fee: Dit wordt betaald wanneer je een nieuwe order plaatst die niet direct wordt uitgevoerd, maar in de orderboeken wordt geplaatst. Makers voegen liquiditeit toe aan de markt, en daarom krijgen ze vaak een lagere vergoeding omdat ze helpen bij het stabiliseren van de prijzen.
  • Taker fee: Dit wordt betaald wanneer je een bestaande order uit de orderboeken haalt door deze direct te kopen of verkopen. Takers nemen liquiditeit uit de markt en betalen meestal een hogere vergoeding omdat ze profiteren van bestaande orders.


Spot trading is de meest gangbare manier om cryptocurrency te verhandelen. Bijvoorbeeld, je koopt Bitcoin met Tether (USDT) of je hebt de optie om direct Bitcoin te kopen met Euro, hoewel dit gepaard gaat met een iets hogere vergoeding. Op Bybit bedragen de transactiekosten voor het verhandelen van cryptovaluta 0,1%.

Veel gestelde vragen over Bybit

Lees hier de algemeen gestelde vragen over Bybit.

ByBit is een cryptocurrency exchange gevestigd in Singapore, waar sinds 2018 cryptovaluta's verhandeld kunnen worden. Het platform heeft inmiddels meer dan 15 miljoen actieve crypto handelaren.

  • Het unieke ByBit Earn Center.
  • De mogelijkheid om tot 125x leverage trading te doen.
  • Zeer lage transactiekosten van maximaal 0.1%.
  • Talrijke promoties en bonussen.

Hoewel Bybit in het verleden enkele beveiligingsproblemen heeft gehad, heeft het consequent passende oplossingen gevonden en geïmplementeerd. Tegenwoordig zet ByBit regelmatig activa offline naar een koude wallet, wat de potentiële schade bij een eventuele hack aanzienlijk vermindert en de veiligheid verbetert.

ByBit is een van de snelst groeiende cryptocurrency-beurzen ter wereld, wat aangeeft dat het platform van hoge kwaliteit is. Op dit moment heeft het meer dan 15 miljoen gebruikers, wat de populariteit ervan onderstreept.

Bitvavo is een Nederlands alternatief, maar het biedt niet zo'n uitgebreid scala aan handelsopties als ByBit.

De BitDAO-token werd beschouwd als de primaire token van ByBit. In 2023 werd deze token omgezet naar de Mantle (MNT) cryptocurrency.

Hoe start ik met Bybit?

Image
Stap 1

Account aanmaken op Bybit

Om te beginnen maak je eerst een account, vul hier je emailadres, naam & wachtwoord in.

Registreren op Bybit
Image
Stap 2

Persoonsgegevens invullen

Bybit vraagt hun klanten om een KYC process te doorlopen, je identiteit wordt hierbij gecontroleerd.

Image
Stap 3

Starten met handelen

Zodra je account is goedgekeurd door Bybit kan je starten met het verhandelen van cryptocurrencies.