Finst

Finst is een recent gelanceerde crypto-exchange in 2023, gecreëerd door voormalige medewerkers van DEGIRO.

Over Finst

Finst is de nieuwste crypto exchange van het jaar 2024. Deze Nederlandse crypto exchange heeft de ambitie om te concurreren met het meest populaire crypto platform van Nederland, namelijk Bitvavo. Gevestigd in Amsterdam, heeft Finst zijn registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) voltooid en streeft het naar transparantie en lage transactiekosten, slechts 0,15%.

De oprichters van deze exchange zijn Julien Vallet en Marcel Putina, voormalige senior managers bij het gerenommeerde aandelenplatform DEGIRO. Samen met andere voormalige DEGIRO-medewerkers hebben ze Finst opgebouwd. Met dit nieuwe platform willen ze investeerders, ongeacht hun kennis of ervaring, volledige controle bieden in een veilige en transparante omgeving.

Finst biedt geavanceerde portfolio-analyses en activiteitenrapporten om je te helpen inzicht te krijgen in je winsten en verliezen, zonder dat je ingewikkelde berekeningen hoeft uit te voeren. Het platform blijft in 2024 actief bezig met verdere ontwikkelingen en verbeteringen.

Aanbod

Finst biedt op dit moment meer dan 100 verschillende cryptocurrencies aan, en er zijn plannen om het aanbod in de komende maanden aanzienlijk uit te breiden. Dit platform biedt gebruikers de mogelijkheid om op één centrale locatie moeiteloos verschillende cryptocurrencies te kopen en verkopen. Het brede scala aan opties vergroot de waarschijnlijkheid dat de specifieke cryptovaluta waar je naar op zoek bent beschikbaar is op Finst.

Crypto bundels bij Finst

Een praktische en waardevolle functie van Finst is de mogelijkheid om crypto bundels aan te schaffen. Met deze bundels kun je in één keer diverse cryptocurrencies verwerven, waardoor je blootstelling krijgt aan een aanzienlijk deel van de cryptomarkt. Door gebruik te maken van deze crypto bundels kun je direct diversifiëren en profiteer je van een dekking tot wel 87% in verschillende digitale activa.

Crypto kopen en verkopen op Finst

Bij Finst kun je eenvoudig cryptocurrencies kopen met euro's. Nadat je geld hebt gestort op je account via iDeal, kun je met slechts enkele klikken Bitcoin en meer dan 100 andere cryptocurrencies aanschaffen.

Het proces van het kopen van crypto op Finst lijkt sterk op wat we gewend zijn van Bitvavo. Het enige verschil is dat Finst momenteel geen geavanceerde handelsopties biedt, zoals het instellen van limietorders om crypto te kopen of verkopen. Op Finst wordt alle handel momenteel uitgevoerd als een "marktorder". Het is echter belangrijk op te merken dat dit in de toekomst zal veranderen.

Trading fees op Finst

Finst beweert de laagste transactiekosten in Nederland te hanteren. Bij Finst bedragen de transactiekosten slechts 0,15%, wat goedkoper is dan de 0,25% bij Bitvavo. Hieronder vind je een vergelijkingstabel. Het is echter belangrijk op te merken dat Bitvavo de mogelijkheid biedt om de transactiekosten te verlagen naarmate je meer handelt, terwijl Finst deze optie momenteel niet heeft. Bovendien bieden sommige internationale partijen, zoals Bybit, nog lagere transactiekosten aan hun gebruikers.

Vind de interactieve versie van deze tabel terug op de website van Finst.

Veel gestelde vragen over Finst

Lees hier de algemeen gestelde vragen over Finst.

Finst is een recente crypto-exchange die is ontwikkeld door voormalige medewerkers van DEGIRO. De lancering van Finst vond plaats op 9 januari 2023, en het onderscheidt zich door zijn zeer lage transactiekosten.

  • De transactiekosten zijn minimaal met een maximum van 0,15%.
  • De app is zeer gebruiksvriendelijk.
  • Finst is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).
  • Klanten kunnen rekenen op telefonische ondersteuning.

Finst werkt nauw samen met Fireblocks om de digitale activa van hun klanten te beveiligen, waarbij deze worden opgeslagen in een aparte entiteit om het hoogst mogelijke beveiligingsniveau te garanderen. Bovendien heeft Finst aanzienlijke investeringen gedaan in corporate governance en veiligheidsmaatregelen.

Het toezicht op Finst omvat het voorkomen van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en valt onder de Sanctiewet van 1977, zoals gereguleerd door De Nederlandsche Bank (DNB). Het is echter belangrijk op te merken dat Finst niet onder het gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) valt en ook niet onder direct toezicht van DNB staat. Dit betekent dat er geen specifieke financiële bescherming voor consumenten is en dat er geen toezicht is op de financiële vereisten van Finst.

Bitvavo is een uitmuntend platform dat buitengewoon gebruiksvriendelijk is. Met zijn Nederlandse ontwerp en voordelige handelskosten is dit platform ten zeerste aanbevolen. Het is het meest populaire crypto handelsplatform in Nederland.

Een goed Nederlands alternatief voor Finst is Bitvavo, een ander internationaal alternatief is ByBit wat sinds kort samenwerkt met het Nederlandse Satos.

Hoe start ik met Finst?

Image
Stap 1

Account aanmaken op Finst

Om te beginnen maak je eerst een account, vul hier je emailadres, naam & wachtwoord in.

Registreren op Finst
Image
Stap 2

Persoonsgegevens invullen

Finst vraagt hun klanten om een KYC process te doorlopen, je identiteit wordt hierbij gecontroleerd.

Image
Stap 3

Starten met handelen

Zodra je account is goedgekeurd door Finst kan je starten met het verhandelen van cryptocurrencies.